Biodesign PoolsProiectul respectiv, realizat cu ajutorul tehnologiei dezvoltate de Biodesign, a fost iniţiat în Porto Cesareo, unul din locurile cele mai pitoreşti de pe malul mării, în extremitatea sudică a Italiei.


În acest loc, zona de coastă este alcătuită aproape în exclusivitate din stânci care dau direct în mare,  intercalate cu plaje minunate accesibile numai cu ajutorul unor ambarcaţiuni. Pentru remedierea acestui inconvenient, un grup de antreprenori locali a dorit să creeze o porţiune cu mare şi cu plajă care să fie uşor accesibilă, şi care să poată primi un număr mare de persoane.

 

Proiectul respectiv a fost posibil numai datorită tehnologiei de construcţie dezvoltată de Biodesign : într-adevăr, autorităţile competente au aprobat proiectul deoarece, fiind inserat într-un cadru natural magnific, acesta nu avea un caracter invaziv pentru mediul înconjurător. Piscina este alcătuită din trei bazine (având o suprafaţă totală de 3400 m²), iar două dintre acestea sunt de tipul piscină infinită pentru a da impresia unei continuităţi cu linia orizontului.

 

Apa din bazine se varsă într-un canal situat în afara zonei de înot de 300 m² care este utilizat ca rezervor tampon îngropat. Piscina cea mai joasă are o formă foarte curbă şi este traversată de un pod din lemn. În centrul părţii celei mai late a acestui bazin îşi face apariţia o dună de nisip, cu un gheizer de aer/apă cu jet intermitent.

 

Biodesign Pools Biodesign Pools

Biodesign Pools

 

Cel de-al treilea bazin a fost conceput în mod special pentru copii,  într-o zonă situată puţin mai departe, pentru a proteja liniştea celorlalte bazine permiţând în acelaşi timp o supraveghere mai bună din apropiere.

 

Biodesign Pools Biodesign Pools