Vineri, 3 noiembrie, Fluidra și Zodiac și-au anunțat fuziunea, care va intra in vigoare în prima jumătate a anului 2018!

 

M. Eloi Planes et M. Bruce Brooks

M. Eloi PLanes (Fluidra), M. Bruce Brooks (Zodiac)

 

Cele două companii se completează reciproc perfect datorită prezenței lor puternice în diferite zone geografice ale lumii, ofertei lor de produse și portofoliul lor de mărci. Cei doi producători majori din industria piscinelor vizează, de asemenea, perspective și mai mari de creștere și o valoare adăugată mai mare oferită clienților, precum și acționarilor și salariaților.


Reunind un total de 5.500 de angajați și prezentă în peste 45 de țări din America de Nord, Europa, Australia, America de Sud și Africa, noua companie va deveni un lider mondial în sectorul piscinelor, având SUA ca piață principală.


Multinaționala spaniolă Fluidra, specializată în sectorul piscinelor rezidențiale și publice și în welness, va rămâne cotată la bursa spaniolă și își va păstra sediul mondial la Sabadell (Barcelona), în Spania, precum și sediul din America de Nord la Vista (San Diego), în California.
Președintele executiv, Eloi Planes, va ocupa poziția de președinte executiv al Consiliului de administrație.
Directorul general al Zodiac, producător mondial de echipamente pentru piscine rezidențiale și soluții de automatizare pentru piscine, Bruce Brooks, va deveni director general al companiei rezultate din această fuziune.


După fuziune
Compania rezultată din fuziune va propune o gamă foarte largă de produse, care include unele dintre cele mai cunoscute și prestigioase mărci globale de piscine, cum ar fi Zodiac®, Jandy® Pro Series, Polaris®, AstralPool®, Cepex®, Gre® și CTX Professional®. În plus, datorită creșterii resurselor, noua companie va putea să promoveze inovația pentru a răspunde cererii de pe piață, care necesită soluții mai eficiente și axate pe clienți, în domenii cum ar fi robotica sau internetul lucrurilor.


Forța celor doi lideri
Zodiac aduce în această fuziune poziția sa puternică în America de Nord și abordarea sa specifică în materie de soluții pentru piscine rezidențiale, în timp ce Fluidra aduce puterea sa în Europa, Australia, Asia, America de Sud și Africa, precum și gama sa de produse, inclusiv produsele pentru piscine rezidențiale și comerciale. Combinând armonios prezența sa puternică în mai multe zone geografice și domeniile sale de competență, noua structură va fi putea să ofere soluții complete inovatoare pentru toată piața piscinelor, fie că este vorba de proiecte rezidențiale, fie comerciale.

Reunind Fluidra și Zodiac, vom construi o platformă puternică și promițătoare, datorită căreia vom răspunde mai bine așteptărilor clienților noștri, vom dezvolta inovații durabile axate pe utilizator și vom crea oportunități pentru angajații și clienții noștri”, a declarat Eloi Planes, președinte executiv al Fluidra. „Această fuziune va aduce o valoare mare pentru clienții, angajații și acționarii noștri.

Aceasta este o fuziune între două companii de top care au aceeași viziune axată pe client, același angajament pentru inovație și un set de valori clare și complementare”, a declarat Bruce Brooks, director general al companiei Zodiac. „Vom crește prezența noastră pe piețele mondiale în plină creștere și vom fi în măsură să accelerăm dezvoltarea de produse noi și să răspundem mai bine așteptărilor clienților noștri din întreaga lume. ”


Despre Fluidra
Fluidra este un grup multinațional cotat la bursa din Spania, specializat în sectorul piscinelor și welnessului și care dezvoltă produse avansate și aplicații pentru piața piscinelor comerciale și rezidențiale. Activitatea companiei se desfășoară prin filialele din 45 de țări și sub mărcile de top AstralPool®, Cepex®, CTX Professional® și Gre®.

Despre Zodiac
Zodiac este un producător mondial de echipamente pentru piscine rezidențiale și soluții de automatizare pentru piscine. Compania continuă o tradiție de excelență în domeniul inovării, care datează de peste 100 de ani și comercializează linii de produse sub mărcile comerciale de top, cum ar fi Zodiac®, Polaris®, Jandy®, Pro Series Nature2®, Caretaker™, SAVI®, Grand Effects și Cover-Pools®. Pentru a afla mai multe despre compania Zodiac, vizitați site-ul www.zodiac.com.