thermoformage d'un spaRealizarea spa-urilor prin termoformare. PROCOPI a proiectat, fabricat şi asamblat propria sa maşină de termoformare pentru fabricarea spa-urilor SPAFRANCE.

Designul acestei maşini a fost ghidat de anumite opţiuni tehnice, în special încărcarea automată a plăcilor spa-urilor şi posibilitatea de preîncălzire a plăcilor.

Această preîncălzire permite eliberarea plăcii de solicitările prezente la nivelul acesteia, ca o sarcină de fundal (background task) a procesului de formare pentru îmbunătăţirea timpilor ciclului. Formarea inversă, adică atunci când matriţa se află sub placă, este realizată cu ajutorul a două cuve, fiecare cu capacitatea de 4.000 litri.

O celulă de prelucrare, cu un robot la capătul liniei, permite întoarcerea, găurirea şi şlefuirea cuvelor spa-urilor. Aceste cuve, din material acrilic, sunt apoi armate prin aplicarea unui strat de 5 mm de răşină, la care se adaugă fibră de sticlă aplicată în două straturi, pentru a obţine o rezistenţă mecanică optimă.