patented technology

Tehnologia „Biodesign”

 

Tehnologia „Biodesign” înlocuieşte structurile deosebit de grele şi invazive din beton armat cu o structură alcătuită din pietriş granulat în combinaţie cu răşini de înaltă performanţă şi foarte avansate din punct de vedere tehnologic şi alte materiale care asigură rezistenţa structurală, aceasta fiind integrată cu cea mai bună tehnologie de hidroizolare disponibilă pe piaţă.

 

Cu ajutorul tehnologiei „Biodesign”, care se bazează pe conceptul de protejare a mediului, pot fi create piscine care sunt din punct de vedere estetic întru totul compatibile cu împrejurimile naturale şi această tehnologie oferă posibilitatea de a realiza piscine destinate nu numai înotului ci sunt şi perfect adaptate stilului de viaţă, datorită uşurinţei cu care pot fi profilate şi modelate plajele, fundaţia subacvatică, zonele de înot şi multe altele, asigurându-se caracterul optim al elementelor interne ale piscinei, aceasta adaptându-se oricărui mediu din locuinţă.

 

Hidroizolaţia elastică EPDM, cu caracteristici care permit deplasarea cu până la 300%, situată în exteriorul structurii, urmăreşte deplasarea naturală a terenului de dedesubt fără a deteriora în nici un fel structura respectivă.

 

Elementul central al tehnologiei inovatoare „Biodesign” este procesul de construcţie al acesteia patentat la nivel internaţional.
 


Procedura de construcţie a piscinelor „Biodesign” cuprinde 7 etape simple:

 

 

 Prima etapă – Modelarea excavaţiei
Prima etapă – Modelarea excavaţiei:
În timpul excavării, piscina este modelată în mod direct la nivelul solului, la diverse adâncimi, inclusiv zonele aferente plajelor şi fundaţiei subacvatice.
A 2-a etapă – Aplicarea materialului geo-textil protector A 2-a etapă – Aplicarea materialului geo-textil protector
A 3-a etapă – Aplicarea linerului hidroizolant EPDM A 3-a etapă – Aplicarea linerului hidroizolant EPDM
Peste materialul geo-textil se aplică linerul hidroizolant din EPDM.
A 4-a etapă – Aplicarea plasei structurale pentru fundaţie A 4-a etapă – Aplicarea plasei structurale pentru fundaţie:
Peste linerul EPDM se aplică prima plasă structurală în vederea consolidării stratului dur.
A 5-a etapă – Aplicarea stratului dur al pavajului structural

A 5-a etapă – Aplicarea stratului dur al pavajului structural:
Se amestecă cuarţ natural granulat cu răşini netoxice şi apoi amestecul se aplică, cu mâna, pe întreaga suprafaţă a piscinei.

 

 

A 6-a etapă – Aplicarea plasei structurale intermediare A 6-a etapă – Aplicarea plasei structurale intermediare:
După ce primul strat de pietriş granulat s-a uscat, se aplică o a doua plasă structurală în vederea consolidării stratului final.
A 7-a etapă – Aplicarea stratului final al pavajului structural A 7-a etapă – Aplicarea stratului final al pavajului structural:
Pietrişul granulat ales de client este amestecat, în vederea finisării, cu răşini netoxice şi se aplică un al doilea strat, cu mâna, pe toată suprafaţa piscinei. După ce suprafaţa este acoperită cu un strat subţire de nisip, se aplică un strat final de răşină netoxică.

 

Pentru realizarea unei piscine „Biodesign” nu sunt necesare nici un fel de lucrări de construcţie şi nici utilizarea cimentului turnat.

Se obţine o piscină solidă din punct de vedere structural, complet personalizată, cu o formă unică şi elegantă, iar impactul asupra mediului înconjurător este minim.

 

the realisation of a Biodesign pool the realisation of a Biodesign pool