Česká společnost ALUKOV patří mezi renomované výrobce kvalitního zastřešení bazénů, vířivých van a zastřešení teras. Na základě vzrůstajícího zájmu o tyto výrobky se proto tato společnost rozhodla po závodech v Čechách a na Slovensku otevřít další výrobní závod. Cílovou zemí se tentokrát stalo Maďarsko, město Bátonyterenye, které se nachází nedaleko hlavní trasy z Budapešti na Slovensko, zhruba 80 kilometrů od maďarského hlavního města.

 

 

alukov

 

 

Nový výrobní závod ALUKOV HU je součástí nového průmyslového areálu na okraji města a bude využíván na výrobu zcela nového modelu zastřešení bazénů AZURE, který – byť byl vyvinut se speciálním ohledem na požadavky místního maďarského trhu – je určen i pro zákazníky dalších zemí (Německo, Rakousko, Francie, Rumunsko a balkánské země). Podle slov ředitele společnosti Alukov Hungary, Aladara Bödöka, firma očekává významný růst. Tomu odpovídají i plány zaměstnat do dvou let ve výrobě až 80 lidí.

 

Zastřešení z řady AZURE v sobě spojuje nejvyšší kvalitativní standardy s nejnižšími cenami v dané kategorii.  Je vyrobeno z nejkvalitnějších materiálů firem světové úrovně (BAYER, SAPA aluminium) a je na něj poskytována záruka 2 roky na funkčnost zastřešení a 10 let na životnost polykarbonátu. Zákazníkům jsou k dispozici tři modely pro rozměry bazénů od 3x6 po 5x 10 m, každý model je dodáván s uzamykatelnými vstupy a je v souladu s bezpečnostní a kvalitativní normou AFNOR NF P90-309. Díky unikátnímu technologickému postupu výroby nabízí tyto modely možnost dodatečného vložení bočních vstupů do největšího segmentu zastřešení.