AQUACHEKFirma AquaChek, výrobce proužků pro analýzu v bazénech a spa, představuje mezi svými novinkami nové proužky ShockChek, které ukazují, jestli voda ve vašem bazénu nebo spa vyžaduje šokovou úpravu (super chloraci).

 

Tento jednoduchý test ukazuje rozdíl mezi obsahem volného chloru a celkového chloru. V případě rozdílu ukazuje kombinovanou úroveň chloru a doporučí šokovou úpravu. 

Šoková úprava je uživateli často málo známá nebo špatně provedená, přitom šoková úprava umožňuje vyčistit zkalenou vodu a obnovit její kvalitu, zničit a zamezit tvorbě řas a bakterií a oxidovat nečistoty a dráždivé látky přítomné ve vodě.

Voda bazénu nebo spa musí být analyzována nejméně jednou týdně, pokud byl změněn stav vody. Ve skutečnosti je šoková úprava také potřebná v případě silných dešťů nebo bouřek, po významném nárůstu počtu koupajících, pokud ho doporučují výsledky testů ShockChek nebo odborník odpovědný za úpravu vody.

 

AQUACHEKDigitální čtečka TruTest Spa je novým výrobkem rodiny TruTest, který automaticky hodnotí barvu reakce testovacího proužku a zobrazí přesný výsledek testu na obrazovce LCD.

Analyzuje celkové množství bromu, chloru, celkovou zásaditost a pH, uloží do paměti výsledky až 9 testů. Sada obsahuje měřicí přístroj, solární clonu, kabel a návod k použití. Test je velmi rychlý, jednoduchý a přesný.

 

AQUACHEKCo se týče sortimentu digitálních počítadel Hach Pocket a Pocket Pro Pro +, používají snímací technologii pro měření soli, pH, TDS, vodivosti, ORP a teploty. Počítadla Pocket Pro + jsou vybavena vzájemně nahraditelnými snímači, které umožňují snadnou údržbu a prodloužení životnosti přístroje.

Používají se v nich baterie AAA.