Německá společnost Dinotec GmbH patří již dlouhou řadu let mezi společnosti, které se intenzivně věnují vývoji nových technologií a výrobků pro bazénové provozy. Jedním z nich je i systém EVA - první hlasové ovládání technologie a atrakcí na bazénech, které umožňuje např. vypínat nebo zapínat atrakce, získat hlášení o systému a parametrech vody (například hodnoty pH aj.), kontrolovat provoz filtrů či zjistit aktuální stav požadovaných hodnot.

 


new product

 

 

Název zařízení je odvozen z německých slov Eingabe Verarbeitung Ausgabe, tedy vstup, zpracování, výstup.  Pro komunikaci plavčík využívá headset vybavený blue tooth technologií, díky němuž může zařízení ovládat z kteréhokoliv místa u bazénu. Mluvené příkazy jdou přímo do systému, požadované informace dostává plavčík do sluchátek. EVA je navíc připojena k internetu, takže je možné využívat informace z webu.

 

Aby bylo na bazénu možné hlasové ovládání využívat, musí být bazénový provoz vybaven řídicím systémem dinotecNET+ nebo AquaTouch+. Hlasové ovládání EVA pak obsahuje širokopásmové připojení k internetu, BlueTooth headset a Nettop -PC.

 

Společnost Dinotec ukončila poslední testy pro veřejné provozy na jaře 2012 a systém EVA představila na podzimním bazénářském veletrhu INTERBAD ve Stuttgartu. V současné době je již ve vývoji i systém pro soukromý sektor.