ROOS -
Logo


Căldură gratuită datorită sistemului de încălzire Solar-Rapid® pentru piscine oferit de societatea ROOS
ROOS - solar-rapid
Firma „Roos Freizeitanlagen GmbH” a fost fondată în 1973. La început, aceasta producea exclusiv echipamente pentru piscine. În mod rapid, directorul societăţii, Franz ROOS, a înţeles că sistemele termosolare de încălzire pentru piscine sporesc în mod considerabil plăcerea de a face baie în piscina personală.

Primele sisteme termosolare de încălzire pentru piscine au fost puse în funcţiune începând din anul 1979. Spre marea satisfacţie a proprietarilor acestora, acestea sunt folosite şi la momentul de faţă pentru încălzirea piscinelor.

Analiza permanentă a experienţei acumulate a contribuit la dezvoltarea şi perfecţionarea continuă a sistemelor termosolare ROOS®. La acest proces se adaugă acordarea unor brevete internaţionale de invenţie. În calitate de proiectant – dezvoltator, Franz ROOS a acordat întotdeauna cea mai mare importanţă randamentului caloric şi solidităţii materialului.Începând din luna martie 2010, captatorul termosolar ROOS Solar-Rapid® beneficiază de o autorizaţie europeană. Laboratorul european de testare CSTB (Centrul ştiinţific şi tehnic pentru construcţii) a supus captatorul Solar-Rapid® unei baterii de teste şi a recunoscut fiabilitatea remarcabilă şi soliditatea remarcabilă a acestuia, precum şi un randament de 91,3 %.

Sistemul Solar produs de firma ROOS este, la momentul de faţă, utilizat în numeroase ţări din întreaga lume. Ne continuăm eforturile în vederea asigurării distribuţiei acestui produs care şi-a demonstrat calităţile şi am fi fericiţi ca sistemul termosolar de încălzire ROOS® pentru piscine să vă aducă şi dumneavoastră, cât mai repede, o cifră de afaceri ridicată.

Noutatea: un captator personalizat care permite o încălzire şi mai bună a piscinelor.

Captatorul Solar-Rapid® oferă o căldură complet gratuită  fără a consuma nici curent electric, nici combustibil, nici gaz, etc. şi se caracterizează în special printr-un randament caloric ridicat, o mare uşurinţă de montare, un aspect plăcut şi, de acum înainte, de o adaptabilitate şi mai mare la specificul locului de amplasare.

Sistemul brevetat de racordare a captatorului Solar-Rapid® 50 permite chiar şi integrarea cu uşurinţă a elementelor de construcţie (de exemplu, lucarnele) în suprafaţa de captare. Spre deosebire de captatoarele care se prezintă, de exemplu, sub formă de panou, nu mai suntem obligaţi să sacrificăm o suprafaţă preţioasă de captare.
Sistemul de încălzire pentru piscine Solar-Rapid® foloseşte la maxim fiecare centimetru pătrat pentru a obţine o încălzire rapidă a apei din piscină.
ROOS - Solar System ROOS - Solar rapid

 

Dispozitivul termosolar este alcătuit în mod ingenios din trei părţi care se asamblează în mod modular: rampele de distribuţie, etrierele de retenţie şi ţevile Solar-Rapid® 25 şi 50.

Toate ţevile Solar-Rapid® sunt confecţionate din polipropilenă pentru panouri solare de calitate superioară. Acest material asigură o stabilitate sporită în ceea ce priveşte radiaţiile ultraviolete şi suportă temperaturi cuprinse între – 45 °C şi + 130 °C. Acest material este rezistent la produsele obişnuite de tratarea a apei şi nu prezintă nici un semn de degradare, chiar şi după mai mulţi ani [de utilizare]. Aceasta înseamnă că materialul respectiv nu prezintă nici petele, nici urmele negre de care se plâng atât de des posesorii de captatoare din cauciuc. Şi nici o problemă în ceea ce priveşte rozătoarele atunci când este vorba de captatorul Solar-Rapid®.

roos montage
Captatorul poate fi înfăşurat pentru a fi transportat în vederea reinstalării în locaţia dorită. De aceea, timpul de instalare, de exemplu pe acoperiş, este foarte scurt. Pe un acoperiş înclinat, pur şi simplu se agaţă captatorul de partea sa superioară. Pe un acoperiş plan, se aşează captatorul fără a-l fixa. Asta-i tot ! Nu este necesară lipirea. Vântul poate trece printre ţevile termosolare crenelate, astfel încât nu se produce nici o [ridicare prin] efect de val.


Montarea finală a captatorului este foarte simplă şi rapidă datorită conductelor flexibile Solar-Rapid® 50 precum şi datorită diverselor accesorii. Flexibilitatea conductelor face ca jgheaburile, ieşiturile, unghiurile şi coturile să nu reprezinte o problemă. Deci, cu Solar-Rapid® 50, putem câştiga timp în ceea ce priveşte montarea şi putem economisi material. În plus, piesele speciale de fixare asigură un aspect îngrijit şi ordonat al instalaţiei.


Toate piesele sistemului Solar ROOS® se racordează perfect între ele şi au certificat de fabricaţie germană.