ROOS -
Logo


Teplo zdarma díky systému ohřevu vody Solar-Rapid® pro bazény společnosti ROOS
ROOS - solar-rapid

Společnost Roos Freizeitanlagen GmbH byla založena v roce 1973. Ve svých začátcích vyráběla výhradně zařízení pro bazény. Velmi brzy její ředitel Franz ROOS pochopil, že termosolární systémy pro ohřev vody v bazénech  zvýší znatelně požitek z koupání ve vlastním bazénu.

První termosolární systémy pro ohřev vody v bazénech byly uvedeny do provozu v roce 1979. K velké spokojenosti svých klientů slouží stále k ohřevu vody v bazénech i v dnešní době.

Průběžná analýza získaných zkušeností podporovala neustálý vývoj a zdokonalování termosolárních systémů ROOS®. Tento proces byl doprovázen udělením mezinárodních patentů. Jako konstruktér a vývojář přikládal Franz ROOS vždy největší pozornost tepelnému výnosu a pevnosti materiálu.

 

Od března 2010 se může termosolární kolektor ROOS Solar-Rapid® pochlubit získáním evropského osvědčení.

 

Evropské zkušební laboratoře CSTB (Výzkumné a technické centrum staveb) podrobily kolektor Solar-Rapid® sérii testů a uznaly jeho spolehlivost a vynikající pevnost, stejně tak jako výnos 91,3 %.

Solární systém ROOS je dnes používán v mnoha zemích světa. Pokračujeme v našem úsilí v šíření tohoto osvědčeného výrobku a byli bychom šťastní, pokud by i vám termosolární systém ohřevu vody ROOS® pro bazény přinesl ihned vyšší výnos.


Novinka: kolektor přizpůsobený na míru pro ještě lepší ohřev vody v bazénu.


Kolektor Solar-Rapid® dodává teplo zcela zdarma bez použití elektřiny, paliva, plynu atd. a vyznačuje se především vysokým výnosem tepla, velmi snadnou instalací, příjemným vzhledem a nyní také ještě větší schopností přizpůsobit se místu.

Patentovaný systém připojení kolektoru Solar-Rapid® 50 umožňuje dokonce snadné zabudování stavebních prvků (například oken) ve spádové oblasti. Na rozdíl od kolektorů, které se prezentují například ve formě panelu, není potřeba obětovat tak vzácnou plochu pro kolektory.
Solární ohřev bazénů  Solar-Rapid® využívá každý centimetr čtverečný k rychlému ohřevu vody v bazénu.



ROOS - Solar System ROOS - Solar rapid

 

Termosolární zařízení je tvořeno v podstatě ze tří částí, které jsou sestaveny modulárním způsobem: distribuční hadice, konzoly držení hadic a potrubí Solar-Rapid® 25 a 50.

Všechny hadice Solar-Rapid® jsou z vysoce kvalitního polypropylenu. Tento materiál nabízí vysokou stabilitu vůči ultrafialovému záření a je odolný vůči teplotám mezi – 45°C až + 130°C. Je rezistentní vůči běžným prostředkům pro čištění vody a nevykazuje žádné známky rozkladu, a to i po několika letech (používání). To znamená, že tento materiál nezanechává skvrny nebo černé stopy, na které si tak často stěžují majitelé gumových kolektorů. S kolektorem Solar-Rapid® se nevyskytl také žádný problém s hlodavci.


Kolektor je také možné zabalit, aby jej bylo možné přepravit a přroosmontageeinstalovat na požadované místo. Doba instalace, například na střeše, je tedy velmi krátká. Na šikmé střeše jednoduše zavěsíme kolektor za jeho horní část. Na ploché střeše jej položíme bez upevnění. To je vše! Není nutné jej lepit, ať už je kdekoliv. Vítr může procházet mezi vroubkovanými solárními trubkami tak, aby nevznikl žádný efekt plachty (například odklopením). 

Konečná montáž kolektoru je především velmi jednoduchá a rychlá díky přizpůsobivým hadicím Solar-Rapid® 50 a různým doplňkům. Díky flexibilitě hadic se lze přizpůsobit okapům, římsám, rohům a obloukům. Se systémem Solar-Rapid® 50 můžeme ušetřit čas montáže a materiál. Navíc, speciální fixační prvky zajišťují uspořádaný vzhled instalace.

Všechny části systému Solar ROOS® lze mezi sebou dokonale propojit a vyznačují se dokonalou německou výrobou.