Newater

Cartridge and carter

 

Po třech letech výzkumu a 2 letech testování v reálných provozech francouzská společnost CardPOOL představuje svoji novinku v oblasti přírodní bakteriální úpravy bazénových vod Newater, aktivní keramiku s germicidním povrchem, pro jehož výrobu je využívána mezinárodně patentovaná nanotechnologie společnosti CAEDPool.

 

Na vývoji se podílela trojice mužů - Christian Chiss, PhD., odborník na zpracování materiálů, Diego Penaranda, výzkumný inženýr, a Rémy Lapergue, ředitel CardPOOL.
 
Výhodou výrobku NEWATER je, že umožňuje obejít se bez jakýchkoliv klasických chemických výrobků a vykazuje vysokou spolehlivost.  Na keramickém, germicidně ošetřeném povrchu dochází ke vzniku elektrických povrchových výbojů, které přímým kontaktem zničí většinu mikroorganismů. Účinnost NEWATER dosahuje v některých případech 99,9999 %. 

 

céramiques

activated ceramics

 

K povrchovým výbojům dochází díky přítomnosti dvou nano vrstev oxidů a solí, které v určitých poměrech a za určitých okolností mohou reagovat následujícím způsobem: první vrstva nazývaná „přijímající nosič“ přitahuje elektronové výboje z povrchové vrstvy nazvané „aktivní povrch“. Tato vrstva se tak dostane do stavu nedostatku elektronů a pro dosažení rovnováhy může začít přitahovat elektrony mikroorganismů, se kterými se dostává do přímého kontaktu. Výsledek je jednoduchý: „bez použití jakéhokoliv chemického výrobku dosáhneme čisté vody na koupání bez zápachu a bez nebezpečí alergií, neboť proces funguje dokonale při pH mezi 5.5 a 6.0, které odpovídá přirozenému pH kůže (mezi 5.5 a 7.0).

Do dnešního dne bylo provedeno zhruba 40 testů užití keramiky Newater v bazénových a lázeňských provozech a na základě mimořádně slibných výsledků firma přistoupila ke komerčním zakázkám.

 

 

cartouche newater