pool coverV druhé polovině roku 2012 představila česká společnost HOUSKA s.r.o. prezentující se pod značkou Ultimate nafukovací bazénový kryt, a doplnila tak nabídku výrobků přinášejících provozovatelům bazénů úspory tím, že snižují množství vody, která se odpařuje z hladiny bazénu a hlavně snižuje ztráty tepla z temperované bazénové vody.


Oproti standardním bazénovým roletám, které jsou pro tyto účely využívány nejčastěji, má tento nafukovací kryt několik výhod.


Kryt je dokonale těsný (při dobrém navržení a pravidelných rozměrech bazénu dosedá těsně k hraně bazénové vody), takže je schopen dobře udržovat teplotu vody (u rodinného bazénu klesne přes noc teplota vody pouze o 0,5 °C) a snižovat odpar vody na minimum. Velkou výhodou je rovněž cenová dostupnost, kdy náklady na nafukovací kryt tvoří v průměru 60 % nákladů na klasický lamelový kryt. Použití nafukovacího krytu rovněž zvyšuje bezpečnost provozu, protože nafouknutý kryt unese až 90 kg. Současné max. rozměry krytu jsou cca 6 x 10 m.


K instalaci na bazéně je vedle samotného krytu zapotřebí naviják, nafukovací kompresor a přívod energie Kompresor může být umístěn přímo v bazénové hale, výhodnější je ale jeho umístění pod bazénem nebo spolu s bazénovou technologií. Po zapnutí kompresoru se kryt začne samovolně uvolňovat  z navijáku a posunovat se po hladině bazénu k druhé straně.