ProcopiVýrobkové řady čerpadel Belstar a Eurostar II se tento rok rozrostly o 2 nové modely, které skvěle doplní výrobkovou řadu filtrů Python a RTM o průměru 920 mm. Jedná se o čerpadlo Belstar 300 s kapacitou 32 m³/h a Eurostar II 280 s kapacitou 28 m³/h. Výrobky jsou k dispozici ve variantě jednofázové nebo třífázové.

 

Čerpadla Belstar přinášejí na trh bazénových čerpadel inovace, jako je snížená hladina hluku, předfiltrace s velkým výkonem a snadnou obsluhou, osazená průhledným víkem, nebo také rychlé samonasávání. Hlava turbíny je osazená na plastové ochranné hřídeli. Většina součástek čerpadla je vyráběna z vyztuženého polypropylénu, odolného korozi. Výrobková řada čerpadel Eurostar II, pro kterou platí ty samé inovace jako pro řadu Belstar, nabízí zvýšenou elektrickou ochranu.

 

Díky originální koncepci turbíny není hřídel motoru nikdy v kontaktu s vodou. Nemůže tedy dojít k probíjení elektrické energie do bazénu. Její těsnění je osazeno na ochranné hřídeli ze syntetické pryskyřice. Mezi hřídelí motoru a vodou z bazénu nedochází ke kontaktu, což zajišťuje skvělou odolnost vůči korozi, a to i v případě elektrolytické chlorace.