Intelliflo 5PXF VSD pump

Společnost Pentair představuje čerpadlo IntelliFlo® 5PXF-VSD, které přináší řadu nových funkcí a výhod. Je totiž vybaveno jak novým frekvenčním měničem, tak hydraulickým izolátorem pro rychlejší spuštění, nižší turbulence a zvýšenou účinnost. Při nízkých rychlostech navíc vykazuje extrémně tichý chod (45 dBA) a je plně kompatibilní s automatizačními systémy IntelliPool™ a IntelliComm™ firmy Pentair.

 

Mezi jeho další výhody patří zejména energetická úspornost, která se dramatickým způsobem projeví při dlouhodobém používání (až 90 % v porovnání s klasickým jedno až dvou rychlostním čerpadlem).  Při ceně cca 3 Kč/kWh mohou roční úspory dosáhnout cca 4250 – 11 000 Kč, při ceně 6 Kč/kWh pak částky 8500 – 22 000 Kč (předpoklad 3 cykly za den, 10 hodin denně, 200 dní provozu za rok). Novinkou jsou rovněž spojovací prvky pro přímé napojení na rozvody o průměru 75 nebo 90 mm, velký a robustní koš s hladkým povrchem na snadné odstraňování nečistot a externí beznástrojové spojovací matice vyžadující pouze dotažení rukou.

 

Stejně jako ostatní čerpadla IntelliFlo® i tento nový model patří do skupiny čerpadel Pentair Eco Select™, která šetří energii i vodu a snižují hlučnost a emise CO2, stejně jako emise chemických látek do odpadu.