Robert GranderathFondatorul şi liderul istoric al societăţii GRANDO din Germania, a iniţiat încă din 1963 numeroase inovaţii în domeniul piscinelor.
Acesta a dezvoltat un sistem complet automat de acoperitoare cu oblon rulant (pentru a păstra mai mult timp temperatura apei şi pentru a o proteja împotriva celor mai importante impurităţi).
La momentul respectiv era o inovaţie veritabilă, într-o perioadă în care publicul larg nu era preocupat încă în legătură cu economisirea energiei şi cu protecţia mediului.

La momentul de faţă, întreprinderea familială pe care acesta a înfiinţat-o îşi exportă obloanele rulante în 54 de ţări.

 

Robert Granderath a încredințat conducerea întreprinderii celor trei fii ai săi în 1996, rămânând până la sfârşit  consilierul şi îndrumătorul societăţii GRANDO. Între timp, şi cea de-a treia generaţie este activă la momentul de faţă în cadrul întreprinderii. Progresul tehnic şi evoluţiile la nivelul societăţii au condus la noi dezvoltări de produse, precum şi a strategiei firmei Grando. Şi la momentul de faţă, acoperitoarele respective sunt fabricate tot în Germania. Dacă pentru Robert Granderath era important să dezvolte o acoperitoare unică, de asemenea, acesta ţinea să privească dincolo de pereţii  întreprinderii sale şi să lucreze în interesul sectorului respectiv în ansamblul său.


Neplăcându-i deloc să iasă în faţă, i-a încredinţat fiului său Bert grija de a prezenta angajamentul firmei Grando în cadrul asociaţiilor profesionale şi în cadrul organismelor de standardizare. Anul viitor, acoperitoarea pentru piscine pusă la punct de Robert Granderath va sărbători cincizeci de ani.


Toată echipa firmei „EuroSpaPoolNews” îi transmite sincere condoleanţe lui Bert GRANDERATH şi întregii sale familii.


Loïc BIAGINI