Dieter C.Rangol

1954. Pro Německo speciální rok. Na jedné straně proto, že německý národní tým vyhrál Mistrovství světa ve fotbale. Ale také proto, že se narodil Dieter C. Rangol. Dne 24. července oslaví ředitel spolkového svazu  Schwimmbad & Wellness, registrovaného podle spolkového práva (bsw), své 60. narozeniny.

 

Naše nejupřímnější gratulace!

Již více než 30 let pracuje v sektoru bazénů. Nejdříve řídil BFST, sdružení stavebních společností specializovaných na bazény. V té době existovalo samostatné sdružení specializované na odvětví bazénů, BSSW. Potýkalo se s nedůvěrou. Ale podle pana Dietera C. Rangola byl sektor příliš malý pro dvě asociace.  V konečném součtu hájily stejné zájmy – i když někdy s různými úhly pohledu. Když přišel čas vybrat si nového manažera pro průmyslovou asociaci, zdálo se, že uzrál čas na sloučení. Nebyl to snadný úkol. Ale s velkou dávkou zručnosti a diplomacie pan Dieter C. Rangol dokázal to, co bylo ještě před několika lety nemyslitelné: spojil dvě asociace do jedné, současné bsw.

Dieter C. RangolVytvořit něco nového, to je to, co umí. Takto se stal, společně s řídícím výborem bsw, jedním z „otců zakladatelů“ veletrhu Aquanale, který se poté, co se rok od roku rozrůstal a získával na důležitosti v mezinárodním měřítku, prosadil jako mezinárodní veletrh specializovaný na sauny, bazény a wellness. Kromě toho Dieter C. Rangol vytvořil rozhodující impuls k rozšíření činnosti asociace na evropskou úroveň a vytvoření první evropské ceny v oboru bazénů, ocenění EUSA, které oslavilo svou premiéru minulý rok během veletrhu Aquanale.

Dieter C. Rangol je známý daleko za hranicemi své země. To je způsobeno nejen faktem, že se účastní výstav a firemních expozic. Je také přítomný v digitálním světě a pro odvětví vybudoval online reputaci. Ve věku 60 let se pilně účastní světa sociálních médií. Jeho blog na www.bsw-total.de je bezkonkurenční.

Dieter C. Rangol

A jaké jsou jeho plány do budoucna? Odejít do důchodu? V žádném případě. Má toho v tomto sektoru ještě tolik na práci. A čeká ho organizace tolika věcí. Například předpokládá restrukturalizovat koncept informačních dnů bsw a zřídit novou verzi Internet 2.0. Pokud jde o nedávno založenou Akademii bsw, www.bsw-akademie.de, je třeba ji rozšiřovat. A pak jsou tu očekávané evropské normy pro soukromé bazény, které budou vyžadovat zřízení poradenských a školících služeb bsw.
 


Jménem mezinárodní rodiny pracovníků v oboru bazénů děkuje server Eurospapoolnews „lídrovi“ Dieterovi C. Rangolovi za jeho aktivity, srdečně mu blahopřeje u příležitosti jeho narozenin a přeje mu do budoucnosti to nejlepší na světě, mnoho tvořivých nápadů a samozřejmě spoustu radosti!