Dimension One Spas zachovávají skutečný význam environmentální etiky, především v oblasti technologického vývoje a výzkumu.

A tak vždy nabízí více „zelených“ řešení pro ekologicky použitelné vířivky! Lázně D1 Spas nabízejí lepší izolaci a zvýšenou energetickou účinnost. Při používání lázní nebo systému aqua fitness Dimension One Spas Vám ušetříte až 85% energie oproti klasickým bazénům. Kromě toho, při optimalizaci výroby svých vířivek, vyvíjí společnost použití recyklovaných materiálů.

Poprvé D1 nabídla Envirotect™ obložení v roce 2001. Toto obložení je z většiny vyráběno z recyklovaných kartonů od mléka nazývaných HDPE (high-denstity polyetylen/vysoko-hustotní polyetylen). Kartony respektují kritéria na čistotu životního prostředí a neuvolňování škodlivých látek.

Co se týče ošetření vody, D1 Spas se stará také o ekologii. Patentované systémy řízení vody UltraPure a UltraPure Plus používají ekologicky šetrné způsoby čištění vody pomocí ozónu a UV záření, což umožňuje výrazné snížení používání chemikálií jako je například chlór.